Nieuws

Verslagen

Evenementen

 

Archief

maart 2019

februari 2019

januari 2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

 

LOGO Fokker fair 100.png
Fokker F2 rechtsvoor prototype.jpg

De Fokker 100 jaar Fair

Op zondag 21 juli is het 100 jaar geleden dat Anthony Fokker zijn ‘Nederlandse Vliegtuigenfabriek Fokker’ oprichtte. Fokker Erfgoed wil dit vieren en herdenken met de ‘Fokker 100 jaar Fair’ die op die dag zal worden gehouden in het Nederlands Transport Museum waaraan Fokker Erfgoed deelnemer is. Wij nodigen iedereen uit dit evenement met ons mee te vieren, vooral alle mede- en oud- medewerkers van Fokker, maar ook eenieder die interesse heeft in het leven en vooral het werk van Nederlands grootste luchtvaartpionier.

Wat is er op die dag te beleven 
Allereerst is er het samenzijn van oud Fokker-medewerkers. Zij ontmoeten elkaar in ons FokkerCafé onder het genot van een hapje en een drankje. Maar ook de niet medewerkers kunnen plezier beleven aan wat wij te bieden hebben. Verder zijn er de volgende evenementen:
• Een luchtvaart-markt met nieuwe en antiquarische boeken, foto’s tijdschriften, modellen etc. Op de markt zijn ook enkele luchtvaart-organisaties die zich presenteren.
•  Er zijn lezingen over Fokker en zijn vliegtuigen.
• Een doorlopende filmvoorstelling.
• Een tafel met een PC FlightSimulator.
• Iedere bezoeker kan ook gratis het Nederlands Transport Museum-bezoeken en er zijn regelmatig rondleidingen.
• Tentoonstelling
• FokkerDoc. Het Documentatie Centrum van Fokker Erfgoed zal open zijn en zal u met veel genoegen verlossen van uw oude Fokker spullen. Foto’s, boeken, tijdschriften, modellen en memorabilia; alles is welkom!
• Het FokkerCafé gaat open om 11.00 uur en zal zeker tot 6 uur open zijn.

Bouw mee aan úw tentoonstelling!
De stichting Fokker Erfgoed wil voor die dag een unieke tentoonstelling maken die nog lange tijd te bezichtigen zal zijn: wij nodigen iedereen uit die een band heeft met Fokker om een bijdrage te leveren aan een Fokkertentoonstelling! Heeft u een bijzondere herinnering in het bezit? We zouden die graag willen ontvangen en presenteren. Het kan van alles zijn: een foto, een sticker, een document, modellen, herinnering ’s borden of vlaggen, noem maar op. Misschien heeft u ook nog wel onderdelen van een Fokker vliegtuig. Bedenk het zelf; wij zijn blij met alles wat u en anderen zou willen tonen. U kunt dit opsturen of afleveren bij het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep, Lucas Bolsstraat 7, 2152 CZ Nieuw-Vennep. (Eventueel bestaat een mogelijkheid dat wij zaken ophalen). Voor meer informatie: info@fokkererfgoed.nl
Praktische invulling; donatie: Graag zouden wij, bij wat u aanlevert, een briefje willen ontvangen met uw naam, adres en, als u oud-werknemer bent, de jaren dat u bij Fokker heeft gewerkt. Vermeld in enkele woorden waarom dit voor u een bijzondere herinnering is. 

FokkerDoc
Wij zijn enkele jaren geleden een documentatiecentrum gestart, FokkerDoc. Daar is inmiddels zo veel ingeleverd dat we met recht kunnen praten over een bijzonder groot archief. Ruim 150.000 foto’s zijn er binnengekomen, honderden boeken, tijdschriften en documenten. Daarnaast heel veel modellen, schilderijen, posters, stickers en diverse memorabilia. Daarom zouden wij het op prijs stellen als wij uw inzending zouden mogen (be)houden. Het wordt goed bewaard, gekoesterd en zal voor eeuwig te bewonderen zijn in ons toekomstig museum. 

Fokker 100 jaar Fair
Datum: zondag 21 juli 2019, vanaf 11.00 uur tot 18.00 uur. Entree € 10,00 inclusief entree Nederlands Transport Museum. Adres: Lucas Bolsstraat 7, 2152 CZ Nieuw-Vennep.


Afrekening van consumpties in het FokkerCafé geschied uitsluitend met munten, te koop bij de ingang/kassa en bij de Fokker Erfgoed-stand op de markt. (kosten zijn € 10,00 voor 8 munten). Overtallige munten kunnen bij de uitgang/kassa na afloop worden ingeleverd en terugbetaald.

elta 1919.jpg